500 коли повече регистрира КАТ през лятото

500 коли повече регистрира КАТ  през лятото

С около 500 коли е увеличен броят на първоначално регистрираните в КАТ моторни превозни средства през лятото. Сравнението е със средния брой автомобили за първата половина на годината,  съобщиха за Дарик от Областната дирекция на МВР в Пловдив, позовавайки се на данните за месец юли.

Много хора обаче се оплакват от големите опашки за регистрация пред гишетата, които продължават с часове, дори и  в най-горещите дни.  От сектор „Пътна полиция“ уточняват, че работното време на гишетата за приемане на заявления през летните месеци е увеличено и те отварят от 8 часа сутрин и има достатъчно служители на работа.

Проблемите се дължат и сървърите на системата за регистрация, а техническите нередности водят до забавяне или цялостно прекъсване на процеса по регистрация. Поддръжката им обаче е на централно ниво.

Всички граждани, преминали идентификация на автомобилите се обслужват и след официалното работно време, уверяват от пловдивската полиция. Тези, които са подали заявления за регистрация и не са преминали идентификация в работното време, могат да  се явят в следващите работни дни.

Създадена е организация превозните средства без регистрационни табели, които въпреки подадени заявления  не могат да бъдат регистрирани, да се съхраняват на паркинга на сектор “Пътна полиция” до следващия работен ден.