BMW показва новата “седмица” на 10 юни

BMW показва новата "седмица" на 10 юни

Флагманът на баварците паркира сам, мултимедийната система се управлява с жестове
BMW пусна последния тийзър преди премиерата на новото поколение на седана 7-Series. Автомобилът ще бъде официално показан на 10 юни, доста преди очакваното. Предполагаше се, че това ще се случи през август, месец преди публичната премиера по време на Международното автомобилно изложение във Франкфурт. Друга нова информация във видеото няма. В краткото клипче са показани лазерните фарове на предните светлини и емблемата на технологията Carbon Core, която е използвана за направата на каросерията. Тези особености на новата “седмица” обаче бяха известни и досега.
В конструкциите на новото BMW 7-series е използван суперлекият материал CFRP – пластмаса, армирана с карбон. По този начин теглото се очаква да бъде намалено със 130 кг. спрямо модела от настоящото поколение. Композитни материали са използвани също така за направата на централната конзола, а вратите и покривът са от алуминий.

В гамата двигатели на “седмицата” ще влязат туин-турбо мотори на BMW последно поколение, включително нов редови “шестак” с двойна турбина, работещ заедно с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Освен това се знае, че в стандартното оборудване на седана влиза електронно управляемо пневматично окачване. По-рано бе съобщено също така, че автомобилът ще се предлага с мултимедийната система iDrive от ново поколение, което поддържа функцията за управление с жестове. Чрез нея шофьорът ще може да отговаря на обаждания или да променя силата на звука на аудиосистемата, например. Новата “седмица” също така ще може да паркира напълно сама. Собственикът трябва само да излезе от колата, да включи съответния режим на “умния” ключ Display Key, след което автомобилът сам изпълнява маневрата по паркиране.

standartnews.com