Новата Astra премина фитнес програма

Astra премина фитнес програма

Бестселърът на Opel отслабна, но стана по-пъргав
По-лека, по-икономична, по-пъргава и по-тиха. Това характеризира новото, 11-о поколение на Opel Astra. Компанията от Рюселсхайм публикува официално снимки на своя бестселър, който ще направи световната си премиера на Международното автомобилно изложение във Франкфурт тази есен (17-27 септември).
Компактният модел е основан на чисто нова лека автомобилна архитектура, като взима подражание от фантастичната концепция Monza, показана през 2013 г. във Франкфурт. В зависимост от модела и нивото на оборудване новата Astra ще бъде с до 200 кг, но най-малко 120 кг по-лека от предшественика си. Напълно новата автомобилна архитектура играе огромна роля в понижаването на теглото. Само това на каросерията е снижено с 20% от 357 на 280 кг. Допълнително към това мерките, свързани с ходовата част, са допринесли за отслабване с още 50 кг. Крайният резултат от тази фитнес програма е, че новата Astra е станала по-пъргава и комфортът на шофиране се е подобрил. Тя е по-отзивчива, има по-добра управляемост и осигурява много по-директно усещане при шофиране.
Под капака може да бъде намерен някой от абсолютно новите двигатели. Мощностният диапазон се простира от 95 дo 200 к.с. Дизеловите и бензиновите двигатели са с работен обем до 1,6 л. Дизеловият 1,6 CDTI в няколко версии на максимална мощност, започващи от 95 к.с., покриват избора на дизелови предложения. Базовото бензиново предложение е 1,0 ECOTEC Direct Injection Turbo (105 к.с.). Акцент в портфолиото от двигатели на Astra е напълно новият 1,4 ECOTEC Direct Injection Turbo, изцяло алуминиев, който дебютира с мощност 145 к.с. Двигателят достига много рано максималния си въртящ момент от 250 Нм, а максималната мощ е налична в диапазона 1800-4000 об/мин. Този мотор също спомага за намаляване теглото на автомобила. Само алуминиевият му блок е 10 кг по-лек от стоманения на настоящия 1,4-литров турбо двигател.
Astra е станала по-малка. С дължина от 4,37 м тя е с почти 5 св по-къса, а с височината от 1,46 м е 2,6 см по-ниска. Междуосието е намалено с 2 см, но размерът на вътрешното пространство е увеличен. В комбинация със седалките с нова конструкция, пътниците отзад имат 35 мм допълнително пространство за краката. Освен това разстоянието между предните и задните седалки също е увеличено.
Следващото поколение Astra е първият нов модел на Opel, който ще се предлага с асистента за персонална свързаност и услуги Opel OnStar. Той осигурява не само връзка с консултант по време на инцидент, но и превръща колата в 4G wi-fi мобилен хотспот. До 7 устройства могат да бъдат свързани едновременно.

standartnews.com